Čokoládová bábovka s pomarančmi

cokoladova babovka

Tento koláčik je výborný po nedeľnom obede, keď máte plné brucho, no stále máte chuť na niečo sladké, no nie príliš hutné a ťažké. Čokoláda aj s pomarančmi chutí skvele a čo je cez víkend lepšie ako dať si fajn kávu a bábovku k tomu ? Recept na čoko-pomarančový bochník som našla v Nigellinej knižke, no trošku som si upravila pomery dávok a samozrejme aj formu – použila som menšiu bábovkovú formu a ak by ste vy chceli použiť takú klasickú, pridala by som ešte 1/2 dávky. No teraz už recept a fotky. A Samozrejme dobrú chuť !

 

Potrebujeme :
3 vajcia
40g kakaa
225g hladkej múky
1 čl sódy bikarbóny
260g trstinového cukru
3 pl zlatého sirupu (zoženiete ho aj v Tescu, alebo v Marks&Spencer, a ak nie, túto ingredienciu vynechajte alebo skúste javorový sirup)
1 hrnček rastlinného oleja
kôra a šťava z 1 veľkého alebo 2 malých pomarančov

poleva:
šťava z polovice citróna
práškový cukor – približne 200g

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°C. Zmiešame suché ingrediencie – múku, sódu, kakao.
2. V zvlášť miske vymiešame cukor so zlatým sirupom a pridáme vajíčka. Nemusíme ich oddeľovať. Do zmesi nakoniec nalejeme hrnček oleja a premixujeme.
3. Do tekutej zmesi pomaly a postupne primiešavame suchú zmes a nakoniec, keď sa ingrediencie spoja pridáme kôru a šťavu z pomaranča – cesto na bábovku je hotové.
4. Nalejeme ho do vymastenej a vysypanej formy a pečieme cca 45 minút – kým špáratko nie je po pichuntí stuché.
5. Upečenú bábovku ešte za tepla vyklopíme a necháme vychladnúť.
6. Pripravíme si polevu – šťavu z citróna mixujeme s práškovým cukrom – množstvo cukru závisí od toho, či chcete mať polevu tuhšiu alebo nie. Najlepšie je pridávať cukor po lyžiciach, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Potom už bábovku len polejeme a môžeme papať 🙂

2 Comments

  1. Lubica Martincova
    9. marca 2014

    Super, a este k tomu aj bez mlieka. Vyskusam 🙂

  2. PetiDaubner
    9. marca 2014

    Ano v pôvodnom recepte bolo maslo namiesto oleja, ale som zvyknuta, ze babovka je s olejom jemnejsia, ako ked sa dava maslo 🙂 tak som skusila nahradit a podarilo sa.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top