Cviklové rizoto s rozmarínom

cviklove rizoto
Potrebujeme:
2 hrnčeky ryže na rizoto
4 stredne veľké cvikle
1,2-1,5 l domáceho vývaru
2 stredné červené cibule
1 hrnček bieleho vína
2 väčšie vetvičky rozmarínu
soľ, korenie
2PL masla
2pl olivového oleja
parmezán
Postup:
·Cibuľu si pokrájame najemno a osmažíme na olivovom oleji. Keď cibuľka zmäkne a začne chytať farbu pridáme cvikle pokrájané na menšie kúsky. Ja preferujem použiť už uvarené cvikle, čas prípravy rizota sa celkom skráti. Môžete použiť aj surovú cviklu, ale treba ju pražiť spolu s cibuľkou chvíľu dlhšie.
·Po chvíľke pridáme ryžu. Tú pražíme s cibuľkou a cviklou kým nie je priehľadná. Potom pridáme pohár vína a varíme kým sa víno nevyparí. Pridáme aj najemno nasekaný rozmarín. V tomto momente prilievame horúci vývar po 2-1 naberačkách a sem tam premiešame a vždy, keď sa vývar vyvarí, pridáme ďalšiu naberačku až kým ryža nie je uvarená tak-akurát, hlavne aby nebola rozvarená 🙂 poprípade ešte dochutíme soľou a korením závisí to od vášho vývaru.
·Do rizota ešte pridáme dve polievkové lyžice masla, aby bolo jemnejšie a chutnejšie. Rizoto necháme pár minúť stáž, aby sa všetky chute prepojili a môžeme podávať ! A aby som nezabudla… parmezááán na vrch ! 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top