Bruschetta s ricottovou nátierkou a sladkými čučoriedkami

ricotta brsuchetta

Niekedy máme chuť na ničo rýchle, no zároveň nie také „každodenné“ , ak viete čo myslím. Výraznejšou a nie tak bežnú chuť (alebo kombináciu) pripravenú bez väčšej námahy a neporiadku v kuchyni, lebo ten sa nikomu nechce upratovať. Pre mňa sú to kombinácie sladkej a slanej chuti, tak sme si nedávno pripravili jednoduché bruschetty s ricottovo-bazalkovou nátierkou a sladkou omáčkou z čerstvých čučoriedok. No proste mňamka.

Potrebujeme
(cca pre dve osoby)
chlebík podľa chuti
125g ricotty
hrsť čerstvej bazalky
čerstvý nasekaný citrónový tymian (alebo citrónovú kôru) asi
soľ, korenie
kvapku extra panenského olivového oleja
hrsť čerstvých čučoriedok
1/2 PL hnedého cukru
asi 1/4 hrnčeka vody

Postup:
Na olivovom oleji a grilovacej panvici (alebo v rúre) si opražíme nakrájaný chlebík, tak aby bol z vonkajšej strany chrumkavý a z vnúra ešte trošku mäkký.
Ricottu zmiešame s nasekanou bazalkou a tymianom, dochutíme soľou a korením a kvapkou olivového oleja, ochutnávame a prispôsobujeme našej chuti 🙂
Čučoriedokový rozvar si pripravíme tak, že v hrnci zmiešame cukor s vodou a necháme rozpustiť na miernom plameni. pridáme čučoriedky a za stáleho miešania povaríme tak, aby pustili šťavu, ktorá zhustne, no samotné čučoriedky sa nerozvaria – trvá to cca 4 minútky.
Nakoniec natrieme nátierku n pripravené bruschetty a pokvapkáme čučinovým rozvarom – hotovo – rýchlo a jednoducho ! 🙂

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top