Jahodová bublanina

jahodova bubalnina

Poznáte tie týždne, kedy sa nezastavíte, ale nevidíte výsledky vašej práce ? Ja práve prežívam podobné obdobie. Viem, že výsledky sa dostavia. teda minimálne z časti áno. Ale ja som prirodzene netrpezlivý človek, chcem vidieť výsledky hneď. A tak stúpa level frustrácie, a potreba niečoho sladkého (alebo slaného, alebo dokopy. áno, aj dokopy. napríklad taká vianočka s bylinkovým maslom. mňamka. a určite aj vy máte niekedy podivné chute, že ? nie som sama. dúfam). A viete kedy stúpa level frustrácie ešte vyššie ? Keď nemáte čas, aby ste si niečo dobré, sladké, presne to na čo máte chuť, pripravili.

Michal v piatok povedal, že ma chuť na bublaninu. Bublanina sa síce väčšinou robí v lete, z domáceho sladkého ovocia, ale dajme tomu, že sa budeme tváriť, že je leto, a že jahody z obchodu boli domáce. Na ich obhajobu, ale musím povedať, že chutili a rozvoniavali dobre. A to nehovorím o tom ako voňali na upečenom koláči, skoro ako keď doma v lete varíme domáci džem.

Tak sme si leto aspoň pripomenuli bublaninou. Rýchlou a jednoduchou, ale o to viac chutila. Tak ak máte dnes chuť na sladké, ešte stíhate bublaninu. A výber ovocia nechám na vás.

DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

 

Jahodová bublanina

Potrebujeme:
(forma s priemerom 25cm, alebo klasický plech – len bude koláč trošku nižší)
270g hladkej múky, napríklad Babičkina voľba.
215g krupicového cukru
1 kypriaci prášok
2 vajíčka
250g kyslej smotany
0,5 dcl mlieka
2 pl rastlinného oleja
250g ovocia

Postup:
Vymiešame vajíčka s cukrom, keď začnú mať penovú konzistenciu, postupne pridáme všetky ingrediencie a vymiešame hladké cesto. Ovocie umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a posypeme nakrájaným ovocím. Dáme piecť na 170°C asi na pol hodinku, alebo kým nie je bublanina na povrchu zlatá a po pichnutí nie je špáratko suché. Ak by sa vrch piekol rýchlejšie, stačí na dopečenie prikryť alobalom.
Nakoniec ešte poprášime práškovým cukrom a máme hotovo !

*ďakujem Babičkinej voľbe za spoluprácu pri pečení. Recept je z mojej dielne, tak isto ako aj všetky názory, ktoré na blogu prezentujem.

1 Comment

  1. Mon Khaai
    18. marca 2016

    To musí byť dokonalosť ♥

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top