Horúca čokoláda v poháriku

Aj vám sa stáva, že idete niekam na návštevu, nechcete nosiť kúpené bonboniéry a podobne? Ja hlavne pokiaľ je vianočný čas rada vyrábam jedlé darčeky. Tie ktoré sa vrstvia do pohárika sú super jednoduché a rýchle a hlavne pekne vyzerajú (a chutia).  A nemusí ísť len o darček pre návštevu ale aj pre blízkeho, ktorého radi potešíte niečím, čo ste vyrobili. A na čom si môžete napríklad aj spoločne pochutnať!
Horúcu čokoládu som si vždy predstavovala iba ako tú automatovú, ktorá teda vôbec nechutí dobre, práve naopak. Každý ju minimálne raz v živote mal a predpokladám, že nezabudol ako chutí. Táto domáca je ale iná liga :). Ide o kombináciu kakaa, granka a tmavej čokolády, so štipkou škorice a karamelu. Perfektnú konzistenciu dodá okrem kúskov tmavej čokolády aj trošku solamylu, ktorý čokoládu správne – tak akurát – zahustí. No a na vrch už podľa vašich predstáv – či posypete škoricou, mletým čili (áááno!!!) alebo pridáte šľahačku, to je už na vás! Chutiam sa medze nekladú!
  hot_chocolate
hot_chocolate
hot_chocolate
hot_chocolate
hot_chocolate
hot_chocolate
hot_chocolate

Horúca čokoláda v poháriku

Potrebujeme:
(1 pohárik – cca 2 x 250 ml porcie)
3 PL instantného kakaového nápoja napr. Granka
1 Pl solamylu
1 karamelový trstinový cukor
2 ČL práškového cukru
1 PL holandského kakaa
100 g tmavej čokolády
1 ČL škorice
zdobenie

+ nezabudnite na visačku dopísať, že na prírpavu treba ešte 500 ml mlieka

Postup:
Všetky ingrediencie navrstvíme do malého cca 200 ml veľkého pohárika.
Vrstvíme tak, aby sme striedali ingrediencie s bledou a tmavou farbou.
Pohárik ozdobíme napríklad celou škoricou a pridáme aj visačku, kde nezabudneme napísať, že čokoládu pripravíme s cca 500 ml horúceho mlieka.
Príprava:
Ingrediencie rozdelíme do dvoch hrnčekov. Solamyl dodá horúcej čokoláde hustotu a kakao a tmavá čokoláda poriadnu, pravú čokoládovú chuť. A aby som nezabudla – karamelový cukor, jemný karamelový nádych, ktorý spolu so štipkou škorice dodá horúcej čokoláde perfektnú vianočnú chuť.
V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka a ingrediencie v hrnčekoch zalejeme. Necháme dve minútky postáť a potom premiešame. Môžeme ozdobiť šľahačkou alebo snehovými vločkami.
Receptík vznikol v spolupráci s Dr.Oetkerom, všetky názory sú však moje! 🙂
Scroll to top