Green smoothie zo špenátu, manga a banánu

Viete čo je super na výzvach? Že vás často donútia spraviť aj veci, ktoré bežne nerobíte… Napríklad, tento post je súčasťou 12 day winter instagram food challenge a prvý týždeň je úúúplne zelený.. Zadanie mi sedí, milujem šaláty a hráškovú polievku a teraz keď nad tým rozmýšľam, úplne som sa nadchla lebo viem, že sa pomaličky blíži aj obdobie špargle (áno ešte je ďaleko, ale je to pre mňa svetlo na konci tunela… tohto zasneženého a studeného…)…
Aby som ale písala trošku k veci, prvé zadanie bolo Green smoothie, čiže som začala vymýšľať, čo zelené v tekutej podobe by mi chutilo… Špenát, áno, dosladila som mangom a banánom. Hej banánom, ktoré skoro nikdy nejem, pokiaľ sa nenachádzajú v ceste. Nevadí mi chuť banánu, ale jeho konzistencia. Našťastie tentokrát som mala v mraziaku jeden zamrazený, tak som ho hneď použila. (keď si môj najmilší nakúpi banány a potom ich nekonzumuje, tak keď už sú v štádiu, že najlepšie by boli len do koláča, ošúpem, dám do vrecúšok a do mraziaka, potom sa v takýchto chvíľach zídu!)
Smootie som dochutila ešte troškou mäty a mandľovým maslom, ale myslím, že arašidové by bolo tiež super. A ak náhodou máte mango, ktoré je málo sladké, tak dajte aj lyžicu medu…veď viete, vždy treba ochutnávať a prispôsobiť jedlo tomu, čo naozaj chutí vám a nie osobe, ktorá píše recept!

green_smoothie
green_smoothie
green_smoothie
green_smoothie
green_smoothie
green_smoothie

Green smoothie zo špenátu, manga a banánu

Na 3 menšie smoothies potrebujeme:

  • 1 mango
  • 1 banán
  • 300 ml mlieka – napr. mandľového
  • 50 g baby špenátu
  • 1 pl mandľového masla
  • tročku mäty
  • + med ak je potrebný

Postup:

Všetko dokopy poriadne rozmixujeme v kuchynskom robote, ochutnáme a podľa potreby môžeme dochutiť medom alebo ak máte radšej smoothie tekutejší, tak ešte pridajte 50 ml mlieka.
Hotovo!

Scroll to top