Kokosový cheesecake s mangom

kokosovy kolac s mangom
Ako ste trávili víkend? Verím, že niekde v teple s dobrým jedlom, pitím a hlavne dobrou spoločnosťou. U nás opäť prebiehali stavebné a montážne práce, takže veľa pečenia nebolo, ALE vyzerá to tak, že kuchyňa sa pomaly dostáva do stavu dokončenia. Kto by to bol po pol roku povedal. Ale je to dobrý pocit, keď sa pozriete na stenu a už z nej netrčia káble. A dnes možno aj niečo upečiem, keďže cez víkend nebolo času. Aspoň sa trochu zohrejem, pretože zima, ktorá je vonku sa mi vôbec nevidí. Keď už sme pri tom zohrievaní – mám ešte posledný zo série receptov so zlatým klasom – tentokrát kokosový cheesecake s mangom, takže dnes trošku letnejší recept, aby som zabudla na tu hroznú zimu, ktorá vonku je.

DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

 

Kokosový cheesecake s mangom

(forma s priemerom 22cm, príprava 20 minút plus pečenie)
Potrebujeme:
140g sušienok
50g zmäknutého masla
200g krémového syra
180g kyslej smotany
1 vajce
100ml mlieka
1 zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr.Oetker
1 vanilkový cukor Dr. Oetker plus jeden vanilkový struk Dr.Oetker
3pl strúhaného kokosu
100g práškového cukru
2 mangá
1 sáčok tortového želé Dr.Oetker
cukor – podľa chuti manga
200ml vody
Postup:
Sušienky rozdrvíme na čo najmenšie kúsky a zapracujeme do nich maslo – konzistencia by mala byť ako mokrý piesok. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a dáme do chladničky.
V miske zmiešame krémový syr, smotanu, mlieko a vajíčko – postupne pridáme zlatý klas, vanilkový cukor a semiačka vanilkového struku. Nakoniec dochutíme cukrom a kokosom. Pripravenú zmes nalejeme do tortovej formy na sušienky. Pečieme v rúre pri nižšej teplote – cca 140°C približne 30 minút – kým nie je krémová zmes zatuhnutá. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Mangá ošúpeme a kuchynským robotom rozmixujeme na čo najjemnejšie pyré. Pripravíme želatínu podľa návodu – v hrnci na nižšej teplote zmiešame pyré, cukor (podľa chuti), želatínový prášok a vodu. Privedieme k varu, povaríme kým sa cukor neroztopí a potom necháme trochu vychladnúť. Vlažnú zmes nalejeme na cheesecake a dáme na pár hodín zatuhnúť do chladničky. Hotovo!
Scroll to top