Kokosovo-citrónový chlebík

Kokosovo-citrónový chlebík
Minulý štvrtok som dokončila a odovzdala diplomovú prácu. Povedala som si, že na týždeň si dám menšiu pauzu. Pauzu od pozerania do počítača (resp. wordu), pauzu od rozmýšľania nad školou a stresovania sa, z čohokoľvek (kohokoľvek?). Sami ale viete, že také jednoduché to nie je. Realita bola taká, že okrem odovzdania práce ju treba ešte vytlačiť a zviazať. Popri tom bás v nemenovanej tlačiarni 5x vytočia, nakoniec si myslíte, že teda všetko je OK a aj tak v deň odovzdania práce zistíte, že je zviazaná zle. Ale už ste v štádiu, že je to proste jedno.
Taktiež dať si pauzu len tak nie je možné, treba robiť veci pracovné, veci blogové a vlastne, keď sa nad tým tak zamýšľam, jediný čas, kedy dokážem naozaj vypnúť je letná dovolenka, ktorá je ešte v nedohľadne. Tak čo si nahováram s nejakou pauzou. Neznamená to ale, že si neoddýchnem. Práve naopak, konečne som tento týždeň piekla a varila – ale z radosti a chuti, nie z povinnosti. A aké to bolo fajn! Teraz sa teším, že dnes konečne svieti slnko, podľa predpovede by malo aj cez víkend, snáď sa dostanem na trh, do prírody a možno zabalím aj pár škatúľ vecí – áno, budeme sa sťahovať !
Ale teraz ešte recept z tohtotýždňového upršaného pečenia. Upiekla som kokosovo-citrónový chlebík, ktorý vznikol v spolupráci s Alprom. A chutil parádne! Čo vám budem hovoriť, víkendové raňajky ako vyšité!
DSC_1205
DSC_1205
DSC_1205
DSC_1205
DSC_1205
DSC_1205

Kokosovo-citrónový chlebík

Potrebujeme: 
200 g špaldovej múky
100 g kokosu
4 pl kokosového oleja
3/4 hrnčeka kokosového mlieka Alpro
2 vajcia
270 g krupicového cukrucukru
1/2 kypriaceho prášku
2 citróny (kôra aj šťava)
Postup:
Zapneme rúru na 175 °C.
V miske zmiešame suché ingrediencie – múku, kokos, kypriaci prášok, citrónovú kôru, cukor.
V druhej miske mokré ingrediencie – kokosový olej, vajcia, kokosové mlieko, citrónovú šťavu. Mokré ingrediencie poriadne premiešame a po troche pridáme suché ingrediencie. Všetko poriadne premixujeme, tak aby v ceste neboli nijaké hrudky. Nezľaknite sa, cesto je pomerne tekuté.
Formu na chlebík vymastíme olejom a vysypeme kokosom. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť. Pečieme asi pol hodinku na 175°C. Potom chlebík skontrolujeme, pokiaľ na vrchu rýchlejšie hnedne a vo vnútri je ešte lepkavý, prikryjeme ho alobalom a pečieme ďalej, až kým nie je špajľa po pichnutí úplne suchá. Doba pečenia sa môže líšiť od veľkosti formy a aj od samotnej rúry, preto je dobré po pol hodinke chlebík kontrolovať.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top