Vanilkové a čokoládové cupcakes s nutellovou polevou

cokoladove cupcakes

Tieto minikapkejky som piekla už dosť dávno. Ani sa nepamätám k akej príležitosti, asi to bolo len tak, pre radosť. Okrej samotnej konzumácie mi robilo radosť aj fotenie týchto kapkejkov. Konečne som mala možnosť použiť sklenený stojan, ktorý som dostala od jedného super ježiška pod stromček, a ktorý mám vyložený na kuchárskych knihách. A teraz ho môžete vidieť aj vy.
Nutelová poleva bola pokus-omyl, vychádzala som zo základnej mascarpone polevy, z masla a cukru a pridala som nutelu. No a nakoniec aj trochu kakaa, pretože na môj vkus bola poleva príliš sladká, no s kakaom, taká akurát a teda s výsledkom som bola nesmierne spokojná. Základný recept na cupcaky už poznáte, na blogu sa objavil niekoľkokrát, napríklad pri jesenných škoricových a čokoládových kapkejkoch, no tentokrát som použila formu na mini muffiny, a namiesto 24 ich teda bolo okolo 60.


 

 

 

 

 

Potrebujeme:
(24 veľkých alebo 60/58 mini cupcakov)
základný recept TU

Poleva:

  • 125g práškového cukru
  • 3 pl zmäknutého masla
  • 250g mascarpone
  • 100g nutelly
  • 2 pl kakaa

Postup:

  • Cupcaky upečieme podľa recpetu, ktorý nájdete tu.
  • Polevu pripravíme nasledovne: vyšľaháme si maslo s cukrom a mascarpone. Ak je zmes príliš riedka (závisí to aj od mascarpone, ktoré máte) pridajte ešte trochu cukru (sladkú chuť potom vyvážite pridaním viac kakaa). Pridáme nutellu a kakao. Samozrejme ochutnávame a dochutíme podľa našej chuti, každý má rád inú mieru sladkosti a „nutellovosti“. 🙂 Krém dáme pred tým, ako ním ozdobíme cupcaky na hodinku do chladničky a potom môžeme zdobiť. A hlavne konzumovať !

1 Comment

  1. Filip Berger
    21. februára 2015

    aha

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top