Pusinky s mascarpone a lesným ovocím

pusinky s mascarpone
Dnešný post sa bude niesť najmä v znamení fotografií, keďže pusinky sú na to ako stvorené (a recept na pusinky už na blogu je)! Tieto som robila nedávno, keď mi zostali bielka z varenia a pár malín a čučoriedok, ktoré už tiež bolo načase spotrebovať. Urobila som klasické a potom aj zopár takých, ktoré som naplnila krémom.
Musím sa priznať, že tento týždeň som nič nepiekla, tak aspoň pusinky z toho predošlého mám v zálohe. Na fotkách s orgovánom vyzerajú parádne a tak isto aj chutili. S mascarpone, vanilkou, domácim ovocným rozvarom a kúskami čerstvého ovocia.
DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

Pusinky s mascarpone a lesným ovocím

Potrebujeme:
(cca 15 pusinkových mištičiek)
3 bielka
180 g  krupicového cukru
kvapku octu
1/2 čl solamylu
polovicu vanilkového lusku, napr. od Dr.Oetkera
Krém:
200 g mascarpone
200g lesného ovocia
4 pl krupicového cukru
pár lístočkov mäty
citrónová kôra (stačí asi zo 1/4 citróna)
Postup:
Predhrejeme si rúru na 130°C.
Začneme šľahať bielka, keď začnú robiť bublinky, pridáme 1/3 cukru. Chvíľu mixujeme a postupne pridáme zvyšný cukor, ocot, vanilku a solamyl. Bielka šľaháme kým netvoria pekné špičky a medzi prstami nie je cítiť žiadny cukor.
Sneh dáme do zdobiaceho vrecúška a na plechu s papierom na pečenie vytvoríme požadované tvary pusiniek. Je dobré mať na plechu zhruba rovnako veľké pusinky, aby sa upiekli rovnomerne. Sneh môžeme na papier dávať aj dvoma lyžicami a do stredu urobiť priehlbinu na krém, pusinky tak budú mať „domáckejší“ nádych.
Znížime teplotu rúry na 100°C-105°C a dáme piecť. Pusinky zhruba po pol hodine pravidelne kontrolujeme, no pečú sa zhruba hodinku, keď sa budú dať odlepiť z papiera na pečenie, sú hotové.
Za ten čas si pripravíme rozvar. Do malého hrnca dáme nakrájané lesné ovocie, cukor, mätu, citrónovú kôru a lyžicu vody. Necháme zovrieť a pár minúť bublať, kým nezačne zmes hustnúť. Množstvo cukru je na vás, či máte radšej sladší alebo kyslejší krém a záleží aj sladkosti ovocia. Rozvar necháme vychladnúť. Vychladnutý rozvar zamiešame do mascarpone a krém máme hotový.
Poznámky:
*Už som mnohokrát spomínala, že každá rúra pečie inak, a pri pusinkách je teda ešte dôležitejšie ich zhruba po pol hodine pravidlene kontrolovať. Závisí aj od veľkosti aj od rúry ako rýchlo sa upečú. Ideálne však je, aby si zachovali peknú bielu farbu.
 
*Krém dávame na pusinky až pred podávaním, aby sa pri dlhom státí nerozmočili.

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top