Malinová pena

raspberry mousse malinova pena photography

Jednoduchá malinová pena je rýchly dezert zo surovín, ktoré máme stále v chladničke. Maliny sa ľahko dajú nahradiť jahodami alebo ovocím podľa vlastnej chuti. Robila som už aj marhulovú a bola tip-top 🙂

Tento dezert pripravíte za pár minút, no je dobré ho nechať poriadne vychladiť (aspoň 5 hodín alebo cez noc). Dozdobiť môžete čerstvým ovocím, nadrobno nasekanou mätou alebo mrazom sušenými malinami.

Ja mám lyofilizované ovocie v špajzi stále, či už maliny alebo jahody, pretože sa výborne hodia do pečenia aj varenia a majú chuť a vôňu ako čerstvé. Okrem toho sú perfektné na ozdobu dezertov a čo je najdôležitejšie, nepokazia sa :). Priznám sa, že od malička som nebola veľký fanúšik čerstvých malín, ale pomaly si k nim hľadám cestu. Napríklad aj touto penou 🙂

raspberry mousse malinova pena photography
raspberry mousse malinova pena photography
raspberry mousse malinova pena photography
raspberry mousse malinova pena photography

Malinová pena

2 väčšie alebo 4 malé porcie

Potrebujeme:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 125 g čerstvých malín + nejaké na servírovanie
  • 3 pl krupicového cukru
  • 2 pl vody
  • 10 g práškovej želatíny
  • 2 pl mrazom sušených malín

Postup:
Želatínu necháme napučať v 50 ml studenej vody ai 5 – 10 minút.
Maliny rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou. Cez sitko ich prepasírujeme, aby sme sa zbavili zrniečok. Maliny dáme do menšieho hrnca, pridáme cukor a trochu vody. Zahrejeme pod bod varu aby sa cukor rozpustil a pridáme želatínu, premiešame, aby sa rozpustila, ale zmes už nevaríme.

Smotanu na šľahanie dáme do väčšej misky a začneme šľahať. Keď mierne zhustne, odoberieme 2 pl a pridáme ich k malinám so želatínou. Premiešame a túto zmes potom postupne za stáleho šľahania pridávame k smotane na šľahanie. Vyšľaháme do tuha a na záver pridáme mrazom sušené maliny. Dáme do pohárikov alebo misiek a zachladíme aspoň na 5 hodín.

Scroll to top