Vanilková torta s kokosovým krémom a brusnicami

vanilkova torta s kokosom

Dnes mám pre vás nachystanú tortičku inšpirovanú Vianocami. Síce bez tradičných vianočných „príchutí“, ktoré síce milujem, ale mám pocit, že škoricu a klinčeky posledné dva mesiace používam nonstop. Takže dnes kokosová s brusnicami. Vianočné je teda aspoň zdobenie, brusnice obalené v cukre, perníčky a čečina :).
Inak všimli ste si, že tento mesiac prispievam celkom pravidelne? Zaberá mi to síce milión hodín času, ale som prekvapená sama zo seba, že to zvládam. Uvidíme ako budem pokračovať do konca decembra, a snáď aj po novom roku!

Na dnes koniec hlásenia, užívajte vianočnú atmosféru, pečte, papajte a tešte sa!

 

DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

DSC_1205

Vanilková torta s kokosovým krémom a brusnicami

Potrebujeme:
(18cm forma)
140g hladkej múky
110g krupicového cukru
1/2 kypriaceho prášku
3 vajcia
1 vanilkový cukor
1 kelýmok kyslej smotany

Plnka:
450g jemného tvarohu
150ml smotany na šľahanie
100g práškového cukru
80g strúhaného kokosu
+ brusnicový džem

+čerstvé brusnice obalené v krupicovom cukre

Postup:
V miske vymiešame žĺtka s cukrom do peny. Pridáme acidko alebo kyslú smotanu. Postupne pridávame múku s kypriacim práškom. Ak je zmes príliš suchá (záleží aj od múky) tam môžeme zriediť kvapkou mlieka. Vyšľaháme bielka a sneh pomaly zamiešame do cesta. Pečieme na 175°C približne 30 minút. Nakoniec skontrolujeme špáradlom, pokiaľ je po pichnutí suché, korpus je hotový.
Pripravíme si krém – jednoducho v miske zmiešame šľahačku, tvaroh, cukor a kokos. Ochutnáme a v prípade potreby pridáme cukor alebo kokos.
Korpus prerežeme 2x, aby sme mali tri poschodia. Každé z jednej strany potrieme brusnicovým džemom a z druhej krémom. Nakoniec poukladáme na seba. Použijeme zhruba polovicu krému a zvyšnú polovicu použijeme na potretie torty.
V miske s vlažnou vodou roztopíme dve lyžice práškového cukru. Ponoríme do nej čerstvé brusnice, tak aby sa všetky namočili. Potom vyváľame v krupicovom cukre a poukladáme na tortu. Môžeme dozdobiť orieškami, čečinou alebo perníčkami. Fantázii sa medze nekladú!

 

Scroll to top