Nepečené nugátové cheesecaky

Keďže je posledný deň tohto týždňa, musím skonštatovať, že to bol masaker. Myslím, tento týždeň. Mojim cieľom bolo urobiť všetku robotu, ktorá do konca decembra musí byť hotová. Aby som si mohla užívať dva týždne voľna. Výsledok – tak na 80% sa mi to podarilo, možno aj na 90% ak prižmúrim oči. Celkom úspech musím povedať :).
Tým, že bol týždeň taký aký bol, nemala som ani moc času na nejaké rozsiahle vypekanie. Spravili sme si teda len takéto nepečené cheesecaky s orieškovým nugátom. Boli skvelé aj na raňajky, skoro ako domáci pribináčik, s tým rozdielom, že neboli z tvarohu, ale krémového syra. Tiež ma teší, že nugát neobsahuje palmový tuk a má dobrú orieškovú chuť, takže win-win situácia! Recept aj fotky nájdete nižšie, ja si idem užívať nedeľu a nič nerobenie!

 

cheesecake
cheesecake
cheesecake
cheesecake
cheesecake
cheesecake

Nepečené nugátové cheesecaky v pohárikoch
(3 poháriky)

Potrebujeme:
60 g savoiardi piškót
20 g masla
200 g krémového syra
110 g smotany na šľahanie
120 g Orieškového nugátu
1/2 vanilkového lusku
1 vanilkový cukor
+ ovocie alebo oriešky na ozdobenie

Postup:
Nugát roztopíme nad parou. Rozmixujeme s krémovým syrom a dáme bokom.
Maslo roztopíme. Piškóty rozdrvíme na čo najjemnejšie a zalejeme roztopeným maslom. Premiešame.
Šľahačku vymixujeme s vanilkovým cukrom. Keď je tuhá opatrne ju zamiešame do nugátovej zmesi. Zo šľahačky si dáme cca 3 polievkové lyžice bokom, aby nám zostali na vrch cheesecaku.
Do pohárikov navrstvíme piškóty a vrstvu nugátovej zmesi. Na vrch dáme ešte kopček šľahačky a dáme aspoň na dve-tri hodiny do chladničky.
Pred servírovaním ešte posypeme nastrúhaným nugátom a môžeme ozdobiť ovocím. 

Recept vznikol v spolupráci s Dr.Oetkerom, všetky názory aj recept sú však z mojej dielne :).

Scroll to top