Aperol Spritz s černicovým sirupom

aperol spritz

Po dlhej dobe sa hlásime s najjednoduchším a onajosviežujúcejším „receptom“…lepšie povedané drinkom, ktorý si doma veľmi  jednoducho pripravíte. Základom je klasický Aperol Spritz, ale recept nájdete nižšie, teraz menší update k nášmu letu… Od blogovania sme si dali pár týždňov pauzu, počas ktorej sme stihli ísť na dovolenku, chodiť po doktorotch (áno, lepšie strávená dovolenka nemôže byť, že?) a samozrejme navštíviť rodinu…U deda tento rok narástli krááásne (naozaj krásne) černice.. Obrovské a sladké. ešte ani jeden rok takéto perfektné neboli a chuťovo sa nedajú porovnávať s tými, ktoré kúpite v obchode.

Keď už sme pri tých černiciach, pár nasledujúcich receptov bude práve s nimi. My sme urobili černicový sirup, ktorý sme použili do aperolu… A keď si spomeniem na aperol, hneď sa vrátim do Benátok, čo bola tento rok (zatiaľ) najlepšia dovolenka.

Ako ste strávilia ešte trávite leto vy? Ja už sa celkom teším z toho, že nie sú take vysoké teploty. Bývanie pod strechou je celkom masakaer, hlavne čo sa týka varenia a pečenia…od toho sme si pauzu nedali, pretože klienti sú tu stále…A my sme sa varili vo vlastnej šťave. Už padlo rozhodnutie, že v zime inštalujeme klímu. Aspoň v kuchyni!

aperol spritz

aperol spritz

aperol spritz

aperol spritz

aperol spritz

aperol spritz

 

Aperol Spritz s černicovým sirupom

Černicový sirup:

(cca 2-3 porcie)

  • 50 g černíc
  • 2 PL cukru (ak sú černice kyslé, pokojne pridajte)
  • 50 ml vody

Černice dáme spolu s vodou a cukrom do menšieho hrnca, privedieme k varu a necháme chvíľku variť, kým černice nezmäknú. Potom ich popučíme vidličku a ešte pár minút povarím. Precedíme cez sitko a necháme vychladnúť

Na spodok pohára dáme 3-4 PL černicového sirupu

potom pridáme:

  • 1 dl Aperolu
  • 2 dl Prosecca
  • 0,5 dl sódy

Samozrejme nezabudneme na ľad a namiesto koliesok pomaranča môžeme pridať cele černice.

 

 

Scroll to top