Jogurtové nanuky s banánom a arašidovým maslom

Okej, je posledný augustový deň a ja si musím priznať, že jeseň je už naozaj za dverami. Stále to popieram, aj keď už týždeň nariekam nad tým, že už začínajú padať listy a všetko je také nejaké žlté. Nie som pripravená na jeseň a krátke dni! Som pripravená ešte aspoň na dva mesiace leta. Potom môže byť zima a zas leto. Jediné, čo mám na jeseni rada je ten jeden týždeň, kedy je všetko krásne oranžové, vonku je ešte prijateľná teplota a konečne môžem používať tonu škorice do jedla, tekvicu a podobne…a potom to už ide z kopca, až kým zas nie je apríl a na stromoch nové listy. Každopádne, keďže je ešte dnes ten posledný augustový deň, tak mám receptík, ktorý je síce letný, no čo sa týka príchute, môže byť pokojne aj tak trošku jesenný, keďže okolo čerstvého, sviežeho ovocia ide veľmi ďaleko. A ak máte radi nanuky a zmrzlinu po celý rok, tak je to úplne jedno.
Keďže mi v chladničke už asi tri týždne stál nepoužitý jogurt a banán, ktorý už mal lepšie časy za sebou a tento rok som robila nanuky len raz, pozrela som ešte čo by sa v špajzy našlo, aby som z toho spravila nanuky. Akože chcela som také „zdravšie“, tak som vynechala nutellu a namiesto nej som dala arašidové maslo, ktoré tiež nejde okolo „zdravých“ surovín príliš blízko, ale kombinácia s banánom je fajn, takže….a hlavne sa nebudeme tváriť, že sme prehnane zdravá domácnosť, že. Lebo nie sme.
Inak, v sobotu sme mali svadbu. Maličkú, len v kruhu najbližšej rodiny. S domácimi koláčikmi a ešte tropickým počasím. Bolo to super, na záhrade, s bosými nohami, bez stresu. Fotky nabudúce, dnes ešte nanuky! A potom jesenné záležitosti z tekvice, fíg, sliviek a jabĺčok.

 

nanuky
nanuky
nanuky
nanuky
nanuky
nanuky

Jogurtové nanuky s banánom a arašidovým maslom

Potrebujeme:

cca 12 nanukov
  • 500 g gréckeho jogurtu
  • 2 zrelé banány
  • 2 PL arašidového masla
  • 6 PL medu
  • 1 PL kakaa
  • 2 dcl mlieka
  • + med na poliatie
Postup:
Banán, mlieko, med, arašidové maslo a kakao rozmixujeme v kuchynskom robote. Potom do zmesi zamiešame jogurt a dochutíme podľa vlastnej chute.
Nalejeme do formičiek na nanuky, pridáme paličku a dáme na noc do chladničky. Hotovo!

 

Scroll to top