Domáci vanilkový puding / Créme Anglaise

vanilla pudding creme anglaise domaci puding

Január je taký lenivý mesiac. Neviem sa po sviatkoch a všetkom tom decembrovom chaose naštartovať a mám pocit, že moje okolie má podobný problém, pretože mail mi necinká ani zďaleka tak často, ako pred mesiacom. Nesťažujem sa, len konštatujem a snažím sa nebyť na seba zlá kvôli neproduktivite. Namiesto toho sem tam navarím, sem tam dačo upracem, spravím potrebnú robotu a potom si sadnem ku knižke, uvarím kávu alebo kreslím. K týmto aktivitám som nám minulý týždeň navarila tento domáci vanilkový puding alebo lepšie povedané vanilkový krém Créme Anglaise.

Mali sme chuť na niečo sladké, no piecť sa mi rozhodne nechcelo a úprimne v chladničke sme mali taký prievan, že by som z toho asi ani žiaden koláč nevyčarovala.

Inak tento krém je perfektný aj na dukátové buchtičky, ku koláčom, napríklad ako poleva na jablkovú štrúdľu alebo čokoládový chlebík.

vanilla pudding creme anglaise domaci puding photography
vanilla pudding creme anglaise domaci puding photography
vanilla pudding creme anglaise domaci puding photography
floral flatlay food props photography
vanilla pudding custard puding photography creme anglaise

Domáci vanilkový puding Créme anglaise

4 porcie:

  • 4 žĺtky z voľného chovu
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 pl solamylu
  • 1 čl vanilkovej pasty alebo 1 vanilkový lusk
  • 500 ml plnotučného mlieka

Žĺtky vymiešame s cukrom do bledej peny, pridáme solamyl a vanilku. Zriedime trochou mlieka (stačia 2-3 pl). Zvyšné mlieko zohrejeme pod bod varu a veľmi pomaly prilejeme žĺtkovú zmes. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Podávame teplý alebo ho necháme vychladnúť.

Scroll to top