Kokosovo-mrkvová torta

kokosovo-mrkvova torta

Tortu som piekla tatovi na narodeniny. Stále hovoril o mrkvovej torte a keďže viem, že miluje kokos, tak som tieto dve veci spojila do jednej. Výsledkom bola krásna oranžová, šťavnatá torta, s tvarohovou plnkou, ktorá nemôže nič pokaziť. Ozdobiť som sa ju chystala karamelizovanými vlašskými orechmi, no nevydal čas, tak to zachránili aj obyčajné mandľové lupienky. A torta urobila radosť a chutila !

potrebujeme:

100g hladkej múky
300g nastrúhanej mrkvy
320g kokosu
300g krupicového cukru
1 vanilkový cukor
1,5 balenia kypriaceho prášku
7 vajec
kôra z 1 citróna

plnka:
50g masla
1 tvaroh (250g)
1 nátierkové maslo (200g)
citrónová kôra
3 polievkové lyžice práškového cukru

postup:

1. Očištíme a nastrúhame mrkvu a citrńovú kôru.
2. Bielka a žĺtka oddelíme. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a následne pridáme múku, kypriaci prášok a kokos. Premiešame a pridáme mrkvu s citrónom.
3. Vyšľaháme si so štipkou soli bielka do tuhej peny, ktorú postupne zamiešavame do pripravenej zmesi.
4. Poriadne premiešanú zmes vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a pečieme na 170 °C približne 40-50 minút, poprípade dlhšie, kým po pichnutí do korpusu nie je nôž úplne suchý. Tortička sa môže kvôli mrkve piecť aj dlhšie, a korpus je aj po upečení šťavnatý.
5. Pripravíme si plnku – maslo, tvaroh, cukor a nátierkové maslo vymiešame a pridáme podľa chuti trochu citrónovej kôry,alebo cukru.
6. Vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti a polovicou plnky naplníme vnútro. Ostatok si necháme na potretie torty z vonkajšej strany. Ozdobíme oriškami alebo kokosom. Hotovo !

2 Comments

  1. Biba
    24. novembra 2013

    super aj recept aj fotky 🙂

  2. Sonja
    25. novembra 2013

    Vyzerá fantasticky, a tie fotky… Ako z nejakého časopisu, mňam 🙂

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Scroll to top